Aanbod

Aanbod

Uw hond is uw beste vriend, uw levensgezel. Hij of zij verdient dan ook de beste verzorging. De vacht moet regelmatig gewassen, geschoren en/of getrimd worden. Ook de nagels moeten worden geknipt, de oren onthaard en schoongemaakt! Voor al deze speciale behandelingen doet u het best een beroep op een hondenkapsalon. Uiteraard geef ik u graag bijkomend advies om thuis uw hond ook zelf te verzorgen.

Wat houdt de verzorging van de vacht in?
Geen enkele hond is dezelfde, iedere vacht verschilt al naargelang het ras en natuurlijk ook het onderhoud van de vacht. Ik verzorg uw hond volgens de vaste vachtstandaard. Hebt u specifieke wensen, dan hou ik daar uiteraard rekening mee. U kunt bij mij niet alleen terecht voor een volledige vachtverzorging van uw hond, maar net zo goed voor het knippen van de nagels of voor enkel een borstelbeurt. Zo blijft uw lieveling mooi klitvrij en hebt u minder haar in huis.

U kunt bij mij terecht voor o.a. onderstaande behandelingen:
– Scheren, trimmen, plukken en/of knippen van de vacht
– Wasbeurt met aangepaste shampoo
– Föhnen van de vacht
– Schoonmaken van de oren
– Knippen van de nagels
– Borstelbeurt
– …

Uiteraard worden alle behandelingen uitgevoerd in een rustige omgeving voor uw trouwe gezel. Nerveuze of angstige honden worden met veel geduld benaderd.

Hygiëne is ook zeer belangrijk voor mij. Al het gebruikte materiaal wordt dan ook telkens ontsmet vooraleer een volgende hond op de trimtafel plaatsneemt. Mijn salon wordt dagelijks volledig gepoetst.

In de winter slaat u best het hondenkapsalon niet over. Bij een goed onderhouden vacht vermijdt u dat de vacht volledig kort moet geschoren worden. Een geschoren vacht zorgt immers nadien voor extra veel ondervacht (wol) wat de vacht niet ten goede komt. De vacht verliest daardoor zijn glans en de warmteregeling wordt verstoord.

Puppygewenning bij Poilluxe
Een juiste vachtverzorging voor uw hond is belangrijker dan u denkt en u kunt er niet vroeg genoeg aan beginnen. Net zoals u uw pup leert de looplijn te accepteren voor een dagje uit, is een goede socialisering zeer belangrijk. Sla daarbij ook het trimsalon niet over! Zo kan uw pup wennen aan de vreemde geluiden (tondeuse, haardroger, …) en aan een borstelbeurt, de kam, de schaar, … . We kunnen alle behandelingen samen op een positieve manier aanleren zodat uw vriend een bezoek aan de trimmer niet gaat zien als iets akeligs.

U kan bij mij altijd terecht voor een informatief gesprek over hoe u uw puppy het beste kan laten wennen aan deze behandelingen, mits vooraf een afspraak te maken. Ik voorzie dan graag voldoende tijd voor u en uw pup om u te informeren over zijn vacht en verzorging. Ik vertel u ook welk materiaal u het best gebruikt en hoe u dit gebruikt. Intussen went uw pup aan het trimsalon en krijgt hij een kleine borstelbeurt. Als u dit doet voor uw pup 4 maanden (16 weken) oud is, onthoudt hij dit voor de rest van zijn leven!

Zo wordt het onderhoud van uw hondje niet enkel voor ons, maar ook voor uw trouwe vriend heel wat aangenamer!

Weetjes en acties
Bent u op zoek naar een ideetje voor de feestdagen of voor een speciale gelegenheid? Vanaf nu kunt u origineel uit de hoek komen met een geschenkbon van Poilluxe! Bezoek regelmatig mijn site voor nieuwe weetjes en acties. Vraag gerust uw klantenkaart. Informeer ook naar het borstelabonnement.